Pazar, Ekim 08, 2006

Kabak Çorbası

Malzemeler
4 adet kabak
1 patates
1 küçük soğan
4 bardak tavuk suyu + 1 bardak su
1 kahve fincanı krema
Yarım çay kaşığı muscat rendesi
tuz, karabiber, bir kaç dal dereotu

Yapılışı
Kabakların ve patatesin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Soğanı 2'ye ya da 4'e bölün.
5 bardak su ve tavuk suyu karışımına sebzeleri ilave edip tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra blendırdan geçirin. Kısık ateşte karıştırarak kıvamına bakın. Çok koyu ise bir miktar sıcak su ilave ederek yumuşatın. Ancak çok sulu olmamasına da dikkat edin. Ardından yavaş yavaş kremayı ilave edin. Tuz, karabiber ve muscat rendesiyle tadlandırın. 1-2 taşım kaynayınca altını kapatın. Bir kaç dal dereotu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home